Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μία από τις αξίες που διέπουν τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη είναι η δέσμευσή μας να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι.

Οι νέες παγκόσμιες προκλήσεις, της κλιματικής αλλαγής, των κοινωνικών προβλημάτων, των θεμάτων υγείας και ασφάλειας, επιβάλλουν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με έναν υπεύθυνο τρόπο στοχεύοντας όχι μόνο σε οικονομικές επιδόσεις και κερδοφορία αλλά και σε ενέργειες που θα βάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουν. 

Clean and Green is Our Dream

Με σύνθημα «Clean and Green is Our Dream” και στο πλαίσιο του εορτασμού του “World Clean Up Day 2023”, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Kinsen – Europcar, τίμησαν τις αξίες του εθελοντισμού και απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον και τη φύση, αναλαμβάνοντας τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας Βάρκιζας.
Με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων μας καθώς και δεκατριών δυτών της Seahorse Dive Center, καταφέραμε να απομακρύνουμε συνολικά 2 τόνους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την ακτή και τον βυθό της περιοχής.

Επιπλέον, μαζέψαμε 2.000 αποτσίγαρα τα οποία παραδόθηκαν στη ΜΚΟ Cigaret Cycle για επεξεργασία και ανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι από τη μόλυνση δεκάδες κυβικά εκατοστά γλυκού και αλμυρού νερού.

Η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις τραγικές επιπτώσεις που έχει η θαλάσσια ρύπανση στα θαλάσσια και χερσαία άγρια ζώα. Σε μία κίνηση συμβολισμού και ουσίας, η ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε 6 υγιείς πλέον νεαρούς γλάρους που είχε περιθάλψει.
Η εκδήλωση συντονίστηκε εθελοντικά από την περιβαλλοντική πρωτοβουλία Clean Up Greece.
Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 6: Καθαρό Νερό και Αποχέτευση, Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 14: Ζωή στο Νερό, Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Ανάπτυξη Βιώσιμης Κοινωνίας

Με γνώμονα τα παραπάνω, στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, έχουμε ενσωματώσει στην εταιρική μας κουλτούρα την έννοια της κοινωνικής αποστολής. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας αλλά και από πρακτικές που υιοθετούμε στον τρόπο που λειτουργούμε ως οργανισμός,  δίνουμε έμφαση σε νέες αξίες που αναδύονται, όπως η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας, των υπεύθυνων επενδύσεων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της επιχειρηματικής ηθικής και της διαφάνειας.

Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας με όποιο τρόπο μπορούμε και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Μέσα από τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε επιδιώκουμε να υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις κοινότητες στις οποίες ζούμε υιοθετώντας πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης.