Εκπληκτική νίκη του Marquez στον αγώνα Gran Premio Movistar de Aragón

Με μία εκπληκτική νίκη στο 14ο αγώνα της χρονιάς και στο 2ο Ισπανικό αγώνα στην Aragon ο Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) αύξηση τη βαθμολογική του διαφορά από τον Valentino Rossi στους 52 βαθμούς και στους 13 βαθμούς τη διαφορά της Honda για το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, τέσσερεις αγώνες πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

Το Σαββατοκύριακο ήταν ένα από τα καλύτερα της Honda καθώς ο Marquez πραγματοποίησε pole position στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ξεκίνησε από την πρώτη θέση της γραμμής της εκκίνησης και ήταν και ο νικητής του αγώνα για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, ενώ ο Dani Pedrosa, νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Misano τερμάτισε στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) Marquez ξεκίνησε από την πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης φορώντας τη σκληρή γόμα ελαστικών και στους δύο τροχούς της μοτοσυκλέτας του. Μπροστά σε ένα κοινό 69,714 φανατικών Ισπανών θεατών ο Marquez πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στον 15ο γύρο του αγώνα και εξασφάλισε την πρώτη θέση με χρόνο 3 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Jorge Lorenzo.

O Marc Marquez στο τέλος του αγώνα δήλωσε:
“Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα την πρώτη θέση στον 2ο Ισπανικό αγώνα σε μία από τις πιο αγαπημένες μου πίστες. Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία το συγκεκριμένο αγώνα και τελικά κατάφερα να κερδίσω μία σημαντική νίκη, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δήλωσα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα αγώνα και πραγματικά ομολογώ ότι από θαύμα δεν έχασα τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας μου στην 7η στροφή. Αυτό με οδήγησε στο να οδηγώ πιο συνετά και να καταφέρνω να φρενάρω στα σωστά σημεία της πίστας. Αφήνω πίσω μου την Aragon έχοντας αυξήσει τη διαφορά μου από το δεύτερο διεκδικητή του Πρωταθλήματος. Ο αγώνας αυτός είναι επίσης σημαντικός για μένα καθώς ο αδελφός μου Alex κέρδισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Moto2.”

Ο Dani Pedrosa δήλωσε:
“Δυστυχώς το σημερινό αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατόν καθώς ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Δεν είχα καλό κράτημα από το ξεκίνημα του αγώνα, γεγονός που μου στέρησε τη δυνατότητα να κινηθώ γρήγορα. Δεν μπορούσα να επιταχύνω στην έξοδο των στροφών γεγονός που δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να ακολουθήσω τους πρώτους αναβάτες. Σίγουρα δεν είχα το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στους αγώνες που ακολουθούν.”